Vanhan ajan yhteisöllisyyttä uusilla elementeillä

”Vie mennessäs, tuo tullessas” on vanha sananparsi, jossa piilee myös Fiugen perusajatuksen ydin. Ideanamme on tarjota kaiken kansan käyttöön ketterä, edullinen ja nopea kuljetuspalvelu, joka tuo helpotusta sekä yrittäjän, että yksityishenkilön arkeen. Käytäntöä varten rakensimme simppelin sovelluksen, jonka avulla joukkoistetut kuljettajat sekä palvelun tilaajat löytävät toisensa.

Tehdään joukolla yksinkertaisesta yksinkertaista

Joukkoistaminen on Suomessa vielä melko tuore toimintatapa ja sen sopivuudesta yhteiskuntarakenteeseemme on ollut kiistaa sekä puoleen, että toiseen. Tosiasia kuitenkin on, että maailma muuttuu ja me vikisemme. Muutoksen voi ottaa vastaan myös positiivisesti ammentaen sen tarjoamat mahdollisuudet tekijöiden ja kohderyhmän tarpeisiin sopiviksi.

Fiuge on joukkoistettu kuljetuspalvelu, jonka tarkoituksena on tehdä yksinkertaisesta yksinkertaista. Kyllä, luit aivan oikein. Yksinkertainen ajatus muuttuu usein monimutkaiseksi siinä kohtaa, kun sitä aletaan toteuttamaan. Sen ei kuitenkaan tarvitse mennä niin. Miksi tuotteiden kuljettamisen tarvitsisi olla hidasta ja monimutkaista, kun sen voi hoitaa helposti saman päivän aikana?

”Vie mennessäs, tuo tullessas” on vanha sananparsi, jossa piilee myös Fiugen perusajatuksen ydin. Ideanamme on tarjota kaiken kansan käyttöön ketterä, edullinen ja nopea kuljetuspalvelu, joka tuo helpotusta sekä yrittäjän, että yksityishenkilön arkeen. Käytäntöä varten rakensimme simppelin sovelluksen, jonka avulla joukkoistetut kuljettajat sekä palvelun tilaajat löytävät toisensa.

Vanhan ajan yhteisöllisyyttä uusilla elementeillä

Joukkoistus jakaa mielipiteitä, kuten kaikki uudet asiat tuoreeltaan. Loppujen lopuksi kyseessä on kuitenkin perinteinen tapa toimia porukalla. Hieno ja historiallinen esimerkki joukkoistamisesta on nykyaikanakin merkittävänä pidetty englannin kielen sanakirja, Oxford English Dictionary, johon kerättiin 1800-luvulla aineistoa maallikoilta. Nykyaika tuo joukkovoimalla tekemiseen uusia elementtejä, kuten verkkoalustoja ja sovelluksia sekä työstä maksettavan palkkion. Hommia ei tehdä ruokapalkalla tai yhteisön hyväksi, mutta yhteisen hyvän tavoite siinä kuitenkin toteutuu.

Joukkoistaminen on asian ratkaisemista isolla joukolla. Se voi tarkoittaa suuren asiantuntijaryhmän kokoontumista ongelmanratkaisun äärelle, mutta myös joukkovoimin toteutettua palvelua tai tapahtumaa. Kaikki lähtee tarpeesta ja ratkaisun toteutuksesta. Miten saadaan kysyntä ja tarjonta kohtaamaan sujuvasti sekä asiakaslähtöisesti?

Fiugella joukkovoima on valjastettu tavaroiden kuljettamiseen paikasta toiseen saman päivän aikana. Tavallaan palaamme tässä juurille, entisaikaan, jolloin kotona vieraileva kampaaja saattoi tuoda tullessaan asiakkaansa ostokset kyläkaupasta tai kuljettaa lähtiessään postit laatikkoon. Kuljettajamme voivat työskennellä päätyön tai opiskelun ohella, itse valitseminaan aikoina ja valita niin ikään myös oman kulkuvälineensä, oli se sitten pakettiauto, mopo, sähköpotkulauta tai oma lihasvoima.

Uuden sukupolven työskentelymuoto

Kuka tahansa yli 16-vuotias voi ryhtyä Fiugen kuljettajaksi. Järjestämme rekisteröityneille kuljettajille infotilaisuuden, jonka kautta henkilö voi hakeutua aktiiviseksi kuljettajaksi. Kun kuljettajan henkilöllisyys on tarkistettu, hänet on koulutettu prosessin mukaan ja kyvykkyys asiakaspalvelutehtäviin on todettu, pääsee henkilö tämän jälkeen valitsemaan itselleen kuljetuksia sovelluksen kautta. Kuljettaja voi käyttää haluamaansa kulkuvälinettä ja tehdä töitä itselleen sopivan aikataulun mukaan.

Kuljettajamme toimivat freelancereina. Me hoidamme tulorekisteri-ilmoitukset ja pidätämme palkkioista ennakonpidätykset. Emme jätä kuljettajia kuitenkaan pakertamaan yksin vaan pyrimme auttamaan heitä esimerkiksi työkalujen ja ajankäytön tehokkuudessa, verokorttiasioissa tai asiakaspalvelutilanteissa. Kannustamme kuljettajia muun muassa positiivisella palautteella ja tulevaisuudessa järjestämään heille myös tapahtumia, joissa kuljettajat voivat tavata toisiaan ja viettää aikaa yhdessä. Työyhteisön tuki löytyy kuljettajien omasta Whatsapp-ryhmästä, jossa he voivat keskustella sekä antaa meille tai toisilleen ehdotuksia toiminnan parantamiseksi.

Freelance-työn ehdottomia etuja ovat oman ajankäytön hallinta, työn ja vapaa-ajan sujuva yhteensovittaminen, mahdollisuus työskennellä monella eri alalla sekä tietysti vapaus, omaehtoisuus ja joustavuus. Fiuge-kuljettajilla ei ole määriteltyjä työaikoja vaan työskentelyn voi ajoittaa itselle parhaaseen aikaan esimerkiksi opiskelujen tai päätyön lomassa. Työskentelymallimme ja palkkauksemme on kehitetty yhdessä kuljettajien kanssa, jolloin se on kannustavaa ja läpinäkyvää.

Taskuun mahtuva kuljetusprosessi

Fiuge-sovellus on alusta, joka kokoaa kysynnän ja tarjonnan saman katon alle. Sovellusta käyttävät sekä kuljettajat, että kuljetuksen tilaajat ja sen käyttö on hyvin helppoa. Yksinkertaisimmillaan kuljetuksen tilaaja tekee tilauksen sovelluksella, määrittelee sille hinnan ja maksaa kuljetuksen. Toisaalla kuljettaja nappaa keikan itselleen, noutaa paketin ja toimittaa sen ripeästi suoraan vastaanottajan ovelle. Kuljetuksen aikana tilaaja ja kuljettaja voivat kommunikoida keskenään ja sovellus näyttää myös reaaliajassa, missä paketti liikkuu. Kun paketti on toimitettu määränpäähän, maksu rekisteröityy kuljettajalle.

Kuljetuslogistiikka toteutuu sovelluksessa täysin sähköisesti. Sovellus muodostaa kuljettajalle optimoidut pakettierät, joiden avulla kuljetusreitit ovat loogisia ja tuottavia. Fiugen toimintamalliin eivät kuulu suuret keskusvarastot ja kankeat aikataulut, vaan kuljetukset toimitetaan sujuvasti ovelta ovelle saman päivän aikana. Kuljetukset toteutuvat perinteisten ajoneuvojen lisäksi myös polkupyörällä tai jalan, mikä taas vaikuttaa myös ympäristön hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. Muutamme toimintaamme jatkuvasti vihreämpään suuntaan, sillä sujuvan arjen ja virkeän kaupunkiliiketoiminnan lisäksi myös ympäristöystävällisyys on meille prioriteetti.

Nopeasti ja edullisesti saman päivän aikana

Joukkoistuksestamme voi hyötyä sekä yksityishenkilö, että yrittäjä, sillä kuljetamme sujuvasti lähestulkoon mitä vain. Oli kyse sitten unohtuneista avaimista, kierrätystavaroista tai kirpputoriostoksista, sovelluksen kautta tilattu kuljetus tuo tavaran perille saman päivän aikana. Voit myös ostoksilla käydessäsi tilata tavaralle kotiinkuljetuksen itsellesi sopivaan aikaan, jolloin voit jatkaa muuta shoppailua kevyin kantamuksin.

Myös yrittäjän kannattaa valjastaa Fiuge avukseen. Tarjoamalla asiakkaillesi saman päivän aikana tapahtuvaa kotiinkuljetusta, tarjoat samalla laajempaa palvelukokemusta. Erilaisten esineiden lisäksi kuljetamme myös elintarvikkeita, jotka vaativat omat, terveysviranomaisten hyväksymät lämpöjärjestelyt. Kaikkiin kuljetuksiimme sisältyy myös vakuutus 300 euroon asti, mutta turvaa voi tarvittaessa korottaa jopa 10 000 euroon. Kirsikkana kakun päällä keikkuu se tosiasia, että Fiuge-kuljetukset ovat yrittäjälle ilmaisia.

Fiuge toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, Kirkkonummella ja Lappeenrannassa. Olemme laajentamassa palveluamme lähitulevaisuudessa myös muihin kaupunkeihin. Tutustu nettisivuihimme, lataa sovellus ja kysy lisää!

Samankaltaiset artikkelit