Alustayhtiöiden komissiot syövät pienempien ravintoloiden katteet olemattomiin. Pian myös erilaiset kaupat ja erikoisliikkeet ovat vaarassa kadota suurille alustoille. Miten yritykset voisivat tarjota asiakkailleen vastaavat palvelut luopumatta katteestaan ja kasvoistaan?

Vaikka Fiuge monessa mediassa niputetaan samaan kategoriaan alan isompien toimijoiden kanssa, meidän liiketoimintamallimme on erilainen. Toimintamme keihäänkärkinä ovat muun muassa yrittäjäystävällisyys sekä molemminpuolinen hyöty ja siksi voimmekin ylpeästi erottautua joukosta tarjoten yrittäjämyönteistä vastavoimaa suurten alustojen rinnalle.

Onko aika tehdä asiat toisin? – Ravintola, pidä asiakkaasi ja katteesi.

Tiesitkö sinä, että isojen alustayhtiöiden komissiot syövät ravintoloiden katteet niin, ettei yrittäjälle jää muiden kulujen jälkeen käteen juuri mitään? Isoilla alustoilla pienet yritykset myös hukkaavat herkästi brändinsä.

Kotiinkuljetus on tänä päivänä monelle pienyrittäjälle välttämättömyys ja sen voi toteuttaa myös kannattavasti katetta ja yrityksen omaa nimeä kunnioittaen. Ratkaisu on edullisempi kuljetuspalvelu, joka mahdollistaa hyödyn jakamisen hinnassa myös ravintolan asiakkaalle.

Paljonko aterian hinnan pitäisi olla alustojen hintaa edullisempi, että tilaisit ruokasi suoraan suosikkiravintolastasi: 0, 5, 10 vai 15 %?

Yrittäjäystävällisempi vaihtoehto

Mielestämme keskustelu kotiin kuljetetun ravintolaruoan kannattamattomuudesta on tärkeää. Kuten Karjalainen kirjoitti 8.2.2021: ”90 prosenttia asiakkaista ei tunne systeemiä.” Joensuuhun rantautuneet ruokalähettipalvelut ilahduttavat kyllä kuluttajaa, mutta moni pieni yritys sitkuttelee tässä verkostossa pakon sanelemana.

Kannattamattomuus ja välttämättömyys samassa paketissa on kaksiteräinen miekka, joka kurittaa etenkin pienempiä ravintoloita. Viimeisen vuoden aikana kotiinkuljetuspalvelu on noussut välttämättömyydeksi, jota ilman moni pienempi ravintola olisi jo joutunut lyömään hanskat tiskiin. Suuret alustapalvelut nappaavat kuitenkin todella ison siivun ruokatilauksen katteesta, jolloin yrittäjälle ei muiden kulujen jälkeen jää käteen juuri mitään.

Me Fiugella haluamme tarjota ravintoloille ja kaupoille yrittäjäystävällisemmän vaihtoehdon, jonka avulla yrittäjät voivat säilyttää oman katteensa sekä asiakkaansa.

Ottamalla Fiugen ravintolan tai kaupan kuljetuskumppaniksi, saa yrittäjä kuljetuspalvelun 50-66 % alan hintaa edullisemmin. Edullisempi hinta vaikuttaa positiivisesti suoraan liikevoittoon ja mahdollistaa panostuksen omaan brändiin sekä asiakaslojaliteettiin, jotka turvaavat liiketoiminnan jatkuvuuden.

Mistä edullisuus sitten johtuu? Fiuge on kuljetusyhtiö, joka ei kilpaile yhteistyöyrityksensä asiakaskannasta. Liiketoimintamallimme avulla ravintola voi kannustaa asiakasta tilaamaan ruokansa suoraan ravintolasta, jolloin ravintolayrittäjä saa tilauksesta suuremman katteen.

Yrittäjä, säilytä oma brändisi

Ravintoloiden lisäksi myös kaupat ovat vaarassa hukkua kasvottomuuteen. Alustatalous kasvaa jatkuvasti ja myös Suomessa tullaan pian siihen tilanteeseen, että monet ravintolat, marketit ja erikoisliikkeet pyritään keräämään suurempiin verkostoihin.

Valtavat verkkokauppa-alustat toki houkuttelevat laajempien kauppapaikkojen kautta, mutta näkyvyyden saaminen niissä on todella haastavaa. Kaupan oma brändi ei enää pääse esille, jolloin tekijöistä uhkaa tulla kasvottomia alihankkijoita.

Mielestämme tässä tilanteessa on hyvä haastaa sekä yrittäjiä ja asiakkaita tiedostamaan kehityksen suunta sekä sen vaikutus yritysten talouteen. Haluamme kannustaa yrittäjiä pitämään kiinni omasta brändistään sekä kuluttajia ostamaan tuotteensa mahdollisuuksien mukaan suoraan yrittäjältä itseltään.

Samankaltaiset artikkelit