Fiugen huippuvahvistus: Kim Friman mukaan tiimiin

Fiugen tiimi vahvistuu uusilla huippuasiantuntijoilla. Kesän aikana saimme remmiimme kolme uutta ammattilaista, joiden avulla viemme uusien palvelutuotteiden kehittämistä eteenpäin sekä Suomessa että ulkomailla. Yksi heistä on Kim Friman.

Kim on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Fiugen asiantuntijatehtävien lisäksi Kim toimii myös ammattikorkeakoulussa liiketoiminnan koutsina sekä opettajana.

Kokenut Start Up -matkailija ei kaihda haasteita

Viimeisen 20 vuoden aikana Kim on ehtinyt olla monessa mukana. Urapolulle mahtuu kaksi startup-matkaa, joiden aikana hän on muun muassa ollut rakentamassa Suomen ensimmäistä yöjakelukonseptia sekä myöhemmin kehittämässä logistiikka-alan digitalisaatiota Unifaunin, nykyisen nShiftin tiimissä. Välissä Kim teki myös pienen reissun Postnordin myyntijohtajana.

Sähköisten rahtikirjojen ja muun kuljetusalan digitalisaation kautta Kim löysi itsensä miettimästä ratkaisuja verkkokauppojen konversioiden ja kuljetusvaihtoehtojen parantamiseen.

Asenteet ratkaisevat

Vuodet ovat näyttäneet Kimille, miten suomalaistenkin jähmeät asenteet voivat muuttua. Vuonna 2010 Kim oli mukana Suomen Verkkoteollisuus ry:n perustamisessa ja tuolloin esimerkiksi viennin suhteen oli vallalla ajatus, ettei Suomesta voi myydä ulos kuin jotakin uniikkia, kuten Alvar Aaltoa tai Muumeja.

Kokemus on kuitenkin opettanut, että kaikessa verkkokauppamyynnissä kilpailukyky ihan tavallisillekin tuotteille tulee palvelun kautta. Oli kyseessä sitten myynti kotimaassa tai ulkomailla, kilpailuvaltit syntyvät muun muassa aikatauluissa ja hinnoissa.

Se, miten verkkokauppa esittelee toimitustavat kassalla, on myös hyvin kriittisessä roolissa loppuasiakkaan palvelukokemuksessa. Asiakkaalla saattaa olla ostoskori täynnä, mutta koko tilanne lässähtää suppeisiin toimitusvaihtoehtoihin, jolloin asiakas äänestää sormillaan ja etsiytyy toisen verkkokaupan asiakkaaksi.

Tämän päivän verkkokauppiaat ymmärtävät erilaisten palvelukonseptien tuomat mahdollisuudet. Kehitys juoksee jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla eteenpäin, eikä kelkasta sovi pudota. Kuluttajan valta etenkin verkkokauppa-alalla kasvaa kasvamistaan.

Uusien palvelukonseptien läpilyöminen vaatii kuitenkin sekä kohdeyritysten, että kuluttajien kouluttamista paremman äärelle.

Fiugen potentiaali ja haasteet

Lämpimät kesätuulet puhalsivat Kimin Fiugen matkaan. Fiugessa Kimiä kiinnostaa etenkin meidän mullistava konsepti, sekä tietysti se, että kyseessä on supisuomalainen startup. Fiugen potentiaali näyttäytyy Kimin silmissä valtavana, mutta samalla Kim näkee edessään myös uuden konseptin tuomat haasteet.

Juuri markkinoiden opettamisesta Kimillä onkin kokemusta roppakaupalla. On aika tuoda Fiugen konseptin mahdollistamat uudet ulottuvuudet sekä yrittäjien että heidän loppuasiakkaidensa tietoisuuteen.

Fiuge on lyönyt itsensä hyvin läpi etenkin lämminruokajakelussa ja se erottuu edukseen White label -mallillaan. Nyt on aika tuoda mullistukset myös paketti- ja verkkokauppapuolelle.

Fiugen mallilla voimme tuottaa palveluita nopeammin, edullisemmin ja ympäristöystävällisemmin. Esimerkiksi tunnin kuljetukset tuovat aivan uudenlaista lisäarvoa verkkokauppojen toimitustapoihin.

Juuri tällä hetkellä haastattelen eri alan verkkokauppiaita. Käymme yhdessä läpi sitä, millaisia tarpeita heillä on ja mitä haasteita he kohtaavat tässä ja nyt, ja miten voisimme joukkoistuksen kautta ratkaista näitä tai jopa avata aivan uusia ulottuvuuksia juuri pakettikuljetuksiin. Haastattelujen kautta pyrin rakentamaan myös meille parempaa ymmärrystä siitä, miten me Fiugella voimme kehittää tarjoamiamme palveluita.

Verkkokauppojen kilpailussa tärkein rooli palvelukokemuksella

Kuluttajien muuttuessa alati kriittisemmiksi, ovat monipuolisemmat toimitustapavaihtoehdot yksi kilpailun terävimmistä kulmakivistä. Fiugen kautta voimme tuoda verkkokauppiaille aivan uusia palvelutasoja, joiden avulla niiden kohdentaminen tietyille asiakassegmenteille parantaa asiakaskokemusta.

Esimerkiksi Ruotsissa ovelle toimitukset ovat juuri nyt kova juttu. Suomessa etenkin kuluttaja-asiakkaiden asenteet näiden suhteen ovat vielä hieman jähmeät. Asiakas saattaa epäillä, että ovelle kuljetuksesta on enemmän haittaa, kuin hyötyä, esimerkiksi jos kuljettaja saapuukin silloin, kun ei olla kotona ja paketti päätyy lopulta noudettavaksi jollekin kaukaiselle noutopisteelle.

Fiugen eri palvelutasot ovat kuitenkin rakennettu kohtaamaan sekä yritysten, että kuluttajien erilaiset tarpeet. Meidän avullamme verkkokauppa voi esimerkiksi tarjota asiakkaalleen kuljetuksen kotiovelle tai vaikkapa työpaikalle juuri asiakkaalle sopivana aikana. Mahdollisuus kuljetusten reaaliaikaiseen seuraamiseen sekä asiakkaan yhteys kuljettajaan nostavat asiakaskokemuksen aivan uudelle tasolle.

Juuri asiakaskokemus on se, mikä määrittelee, asioiko kyseinen asiakas samassa verkkokaupassa uudelleen.

Parannetaan palvelua yhdessä

Kuluttajien luottamus Fiugeen on avainasemassa juuri paketti- ja verkkokauppapuolen kehittämisessä. Linkkimme kuluttajaan ovat ne rohkeat ja innovatiiviset verkkokauppiaat, jotka lähtevät yhdessä Fiugen kanssa kehittämään uudenlaisia palvelumuotoja sekä parantamaan tarjoamaansa asiakaskokemusta.

Fiugessa on myös vientipotentiaalia. Kunhan konseptimme kasvaa Suomessa täyteen mittaansa, voimme lähteä etenemään myös ulkomaille.

Fiugen mahdollistamat uudet palvelut rikastuttaisivat myös sinun paketti- ja verkkokauppabisnestäsi.

Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä parhaimmat ratkaisut!

Kim Friman
puh.: 0400 776 674
sähköposti: kim.friman@fiuge.com

Samankaltaiset artikkelit